* Expositie in de expo space van het Hilton Hotel Garden in Venetië.  * Datum: De expositie begint op 6 juni 2024


"Expo Biënnale van Venetië"

"Dans van kleuren en emoties"

Het thema van mijn schilderijen is een dans van kleuren en emoties.

Mijn inspiratie voor het thema "Een dans van kleuren en emoties" komt voort uit de mysterieuze aard van menselijke gevoelens en de manier waarop kleuren die emoties kunnen uitdrukken. Laat me je meenemen op een reis door mijn creatieve proces: 1. De Dans van kleuren: * Ik heb altijd geloofd dat kleuren een taal op zichzelf zijn. Elke tint, elke nuance heeft een eigen betekenis en kan diepe emoties oproepen. * Ik stelde me voor hoe kleuren dansen op het canvas, elkaar omhelzen of elkaar afstoten. De ene kleur kan de andere versterken of juist verzachten.  2. Emoties als Gids: * Ik heb altijd geloofd dat kleuren een taal op zichzelf zijn. Elke tint, elke nuance heeft een eigen betekenis en kan diepe emoties oproepen. * Ik stelde me voor hoe kleuren dansen op het canvas, elkaar omhelzen of elkaar afstoten. De ene kleur kan de andere versterken of juist verzachten.  2. Emoties als Gids: * Emoties zijn als onzichtbare draden die ons verbinden met de wereld om ons heen. Ze kunnen vreugde, verdriet, passie of verwondering oproepen. * Ik wilde die emoties vangen in mijn schilderijen. Elke penseelstreek is doordrenkt van gevoel, elke kleur vertelt een verhaal.  3. Abstractie en Symboliek: * Abstractie stelt me in staat om voorbij de oppervlakte te gaan. Ik gebruik vormen, lijnen en kleuren om een diepere betekenis te suggereren. * Symbolen zoals handen, cirkels en spiralen verschijnen vaak in mijn werk. Ze vertegenwoordigen menselijke verbondenheid, cycli van leven en emoties.  4. De Magie van creatie: * Tijdens het schilderen voel ik me als een alchemist die kleuren mengt om nieuwe werelden te creëren. Het is een intieme dans tussen mijn hart en het doek. * Ik laat me leiden door mijn intuïtie en laat de verf vloeien. Soms ontstaan er verrassende combinaties die me zelf verbazen.  Kortom, mijn schilderijen zijn een uitnodiging om de dans van kleuren en emoties te ervaren, om stil te staan bij wat ons verbindt en wat ons menselijk maakt.

In mijn werk probeer ik de essentie van menselijke gevoelens vast te leggen. Elke penseel streek vertelt een verhaal, elke kleur heeft een betekenis. Hier zijn enkele kernpunten van mijn schilderijen: 1. Verbondenheid: Mijn schilderijen verkennen de verbinding tussen mensen. Ik gebruik symbolische  elementen zoals handen, draden en cirkels om de onderlinge relaties te benadrukken.

De Biënnale van Venetië is een wereldwijd gerenommeerd kunstmanifestatie die sinds 1895 tweejaarlijks in de zomermaanden van juni tot november in Venetië wordt gehouden. Hier zijn enkele opvallende aspecten en kunstwerken: 

1. 60e Biënnale van Venetië (2024)  * De 60 editie van de Biënnale vindt plaats van 20 april tot 24 november 2024 en wordt gecureerd door Adriano Pedrosa. Hij is de eerste Latijns-Amerikaan die deze prestigieuze taak op zich neemt en de eerste curator uit het zuidelijk halfrond.* Het overkoepelende thema van deze editie is "Overal vreemdeling". Kunstenaars van over de hele wereld tonen hun werken, geïnspireerd door de wereld van gebeurtenissen daarin.  * Het Belgisch Paviljoen presenteert kunstenaars in een eigen paviljoen, samen met 88 andere landen. Dit jaar doen ook Benin, Ethiopië, Tanzania en Oost-Timor voor het eerst mee.


´Hilton Brussel´


           Hilton Parijs

"Onderdeel van een appel"

   Hilton Keulen van 20 oktober 2023 tot omstreeks 15 december.2023


Hilton Dubai


Hilton Malmö Zweden